Våra turer.

Våra turer går att indela i dagar efter hur många kilometer man paddlar varje dag. Det riktiga antal dagar är beroende av:

 

hur många timmar man paddlar varje dag,

strömingen av älven (på sommaren ungefär 2 km/timmen),

om man paddlar med en kajak (snabbare) eller med en kanot,

om man tar en rastdag(-dagar) eller inte.

 

Till oss komer du alltid tillbaka i tid. Om det tar för lång tid ringer ni oss och hämtar vi dig.

 

 

 

 

 

1 dag:

Byn 18 km och Loffstrand 30 km är turer för en dag. Byn är bäst för dom som lugnt vill paddla på Klarälven och tar rast för fika eller för att simma.

Från Loffstrand brukar man paddla en hel dag.

 

2 dagar:

Fastnäs 39 km och Björkebo 48 km är turer där man behöver stanna övernatten. Beroende på hur länge man vill paddla, väljar man Fästnäs eller Björkebo. Älven är bred och lugn. Man bygger en egen plats eller bor på en camping.

 

3-4 dagar:

Stöllet 59 km som liger på korsningen av riksväg 45 en 62. Du börjar på campingen och den första biten tar dig längs den snygga kusten och en bergaktigt lanskåp.

 

4-5 dagar:

Ambjörby 72 km och  Likenäs bridge 88 km. Den bredda älven rör sig genom landskapet. Då och då är kusten lite högre och då har man känslan att man befinner sig i en dal.

 

5-6 dagar:

Ransby 98 km. Ett bra åvstand för en vecka mitt i den vackra svenska naturen. Bygg ditt eget läger och nöj dig med naturen.

 

6-7 dagar:

Sysslebäck 116 km. Vår högsta startpunkt. Härifrån har du den längsta tur som är trygg att åka, den lämpar sig också för oerfarna kanotåkare och familjer.

 

 

Allemansrätten Paddling

Turer

Web butik

KlaralvenKanot ,
Träffen Gunnerud
68361 Ekshärad Sweden

+46(0)70-3499193

info@klaralvenkanot.com

 

 

Home    Klarälven     Turer      Priser     Bokning    Kontakt

You can send an e-mail  with questions or remarks about this website to:webmaster(at)klaralvenkanot(dot)com Copyright ©2005 Route62 AB